Δ.Τ: Τον Ήρωα Γρηγόρη Λαμπράκη τίμησε η γενέτειρα του Κερασίτσα

Απριλίου 03, 2021 0
Δ.Τ:  Τον  Ήρωα Γρηγόρη Λαμπράκη τίμησε η γενέτειρα του Κερασίτσα
3 Απριλίου 1912 … 109 ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη γέννηση του Ήρωα της Δημοκρατίας, της Ειρήνης, της Ελευθερίας και της Αξιοκρατίας, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Δελτίο τύπου της τοπικής κοινότητας Κερασίτσας

Ο συντοπίτης μας, ιατρός, αθλητής, πολιτικός και βουλευτής Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν ένα ιδιαίτερα χαρισματικός άνθρωπος ο οποίος αγωνίστηκε για ιδανικά τα οποία θεωρούσε ότι θα έφερναν στην κοινωνία μας πνευματική ανάταση και θα έκαναν καλύτερη την κοινωνία.

Δυστυχώς ο Γρηγόρης Λαμπράκης δολοφονήθηκε από ένα ‘’σάπιο’’ παρακράτος το Μάη του 1963 στη Θεσσαλονίκη και δεν πρόλαβε να μεταλαμπαδεύσει τις ιδέες του και τα ιδανικά του.

Παρόλο το σύντομο βίο του ο ‘’Γρηγόρης μας’’ κατάφερε να αφήσει το δικό του στίγμα στη σύγχρονη ιστορία και να αποκτήσει ‘’πιστούς ακόλουθους’’ οι οποίοι αγωνίζονται ακόμα και σήμερα για τα υψηλά ιδανικά της ειρήνης, της δημοκρατίας, της ελευθερίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σήμερα (3 Απριλίου 2021) το απόγευμα και παρόλη τη δύνη υγειονομική κατάσταση η οποία επικρατεί, διατηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κερασίτσας κ. Χασάπης Ιωάννης συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας μας εκπροσώπησε τους κατοίκους της καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο του Ήρωα το οποίο βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία του χωριού.

lamprakis214n

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του στεφάνου ο πρόεδρος έδωσε το δικό του μήνυμα για την σημερινή ημέρα.

Σαν σήμερα πριν από 109 ολόκληρα χρόνια είχαμε την τιμή στο χωριό μας να γεννηθεί ένας άνθρωπος ο οποίος έζησε και δολοφονήθηκε για τα πιστεύω του και τα σπουδαία ιδανικά της ειρήνης, της ελευθερίας και της αξιοκρατίας.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης διαφήμισε το μικρό χωριό μας σε παγκόσμιο επίπεδο με την πορεία του ως άνθρωπος, ως βαλκανιονίκης, ως πολιτικός και ως βουλευτής μα προπάντων σαν ένας άνθρωπος που τιμούσε και πάλευε καθημερινώς για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς για το δικαίωμα της ανεξαρτησίας των λαών και το δικαίωμα της ειρήνης.

Θεωρούμε απόλυτο χρέος μας να τιμούμε κάθε χρόνο έναν άνθρωπο ο οποίος ‘’εκφράζει κάθε ελεύθερο άνθρωπο  ανεξάρτητα κομματικής ταυτότητας και ιδεολογίας’’ και ο οποίος ξεκίνησε από μια κουκίδα στο χάρτη που λέγεται Κερασίτσα και κατέληξε να αναγνωριστεί ο αγώνας του σε Παγκόσμιο επίπεδο με αποκορύφωμα της αναγνώρισης, την έκθεση η οποία πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του, το Μάρτιο του 2019 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλες. Είναι το ελάχιστο το οποίο μπορούμε να κάνουμε για το Γρηγόρη Λαμπράκη ο οποίος ‘’φώτισε’’ με τους αγώνες του κάθε καταπιεσμένο άνθρωπο σε κάθε γωνιά της υφηλίου.

Ύστερα από προσπάθειες ετών, φέτος καταφέραμε να υπογραφεί η σύμβαση της δημιουργίας του Πολυχώρου Μελέτης και Μνήμης εις μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη στο παλιό ξυλουργείο της οικογένειας.

Επιπλέον θα ήθελα να τονίσω την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας μας για την απαραίτητη όπως θεωρούμε Ανάπλαση της πλατείας του Ήρωα Γρηγόρη Λαμπράκη η οποία δυστυχώς έχει μία απογοητευτική εικόνα παρά τις δυνατές παρεμβάσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με ιδία μέσα και ευθύνη της τοπικής μας κοινότητας .

Ευελπιστούμε ότι οι εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου οι οποίες είχαν προγραμματιστεί τον περασμένο χρόνο, αλλά και φέτος και ακυρώθηκαν λόγω της υγειονομικής κατάστασης της χώρας μας θα πραγματοποιηθούν του χρόνου σε μία πλατεία η οποία θα αποτελεί ‘’κόσμημα’’ για το χωριό μας αλλά θα τιμά και επί της ουσίας τον Ήρωα Γρηγόρη Λαμπράκη.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr