Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου της Τρίπολης

Μαρτίου 19, 2021 0
Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου της Τρίπολης
Το Κολυμβητήριο επισκέφθηκε την Παρασκευή (19/3/2021) ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, μαζί με τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ κ.
Ηλία Κούρο και τον ανάδοχο του έργου, κ. Παναγιώτης Μιχαλίτση.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τζιούμης, τόνισε: «Το έργο εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα από την προηγούμενη δημοτική αρχή, εμείς προχωρήσαμε τη δημοπράτηση, την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο και άμεσα ξεκινούν οι εργασίες. Στόχος είναι να μειωθεί το κόστος ενέργειας και παράλληλα να εξαλειφθεί η άσκοπη κατανάλωση ενέργειας.
Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο με αρχικό προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον επόμενο χρόνο. Στόχος είναι να παραδοθεί ένα σύγχρονο και ποιοτικά αναβαθμισμένο κολυμβητήριο στους πολίτες και παράλληλα να απαλλαγεί ο Δήμος από ένα τεράστιο κόστος των 200.000 ευρώ περίπου το χρόνο σε πετρέλαιο».

Ο εκπρόσωπος της Λάκων ΑΤΕ Παναγιώτης Μιχαλίτσης υπογράμμισε από την πλευρά του ότι «θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν προκειμένου να παραδώσουμε ένα πολύ καλό έργο».

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ηλίας Κούρος επισήμανε: «Μετά από 40 χρόνια γίνεται μια αναβάθμιση του κολυμβητηρίου που αποτελεί στολίδι για όλη την Πελοπόννησο. Θέλω να ζητήσω μια συγνώμη από τα παιδιά που αθλούνται στο κολυμβητήριο και δίνουν πανελλήνιες, τα οποία θα ταλαιπωρηθούν. Αυτό που εύχομαι είναι να προχωρήσει το έργο εντός του χρονοδιαγράμματος και να μην υπάρχουν παρατάσεις».

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο περιλαμβάνει την υλοποίηση κατάλληλων ενεργειακών παρεμβάσεων, έτσι ώστε να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας κατά την λειτουργία του Κολυμβητηρίου. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου, που στεγάζεται το Κολυμβητήριο της Τρίπολης υπολογίζεται σε 2.566,48 τετραγωνικά μέτρα.

Αναλυτικότερα, οι παρεμβάσεις, που Θα πραγματοποιηθούν είναι:

Παρεμβάσεις στο κέλυφος του κτιρίου
• Αντικατάσταση των περιμετρικών κουφωμάτων και τα κουφωμάτων οροφής με νέα με διπλούς υαλοπίνακες με χαμηλό συντελεστή εκπομπής.
• Αντικατάσταση των πανέλων πλαγιοκάλυψης πολυουρεθάνης 4εm,με πάνελ πολυουρεθάνης με αυξημένη Θερμομόνωση πάχους G επι και η αντικατάσταση πανέλων πολυουρεθάνης της οροφής με Θερμομόνωση πάχους 8 cm.
• Η εγκατάσταση δύο ανεξάρτητων ισοθερμικών καλυμμάτων, που Θα τοποθετηθούν στις κολυμβητικές δεξαμενές, κατά τη μη χρησιμοποίησή τους.
• Η προμήθεια και εγκατάσταση αναβατορίου κλίμακας για αμαξίδιο ΑΜΕΑ (ανυψωτικής πλατφόρμας)

Οι η/μ εργασίες, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, συνοπτικά, είναι:
• Εγκατάσταση συνδυασμένου συστήματος αποτελούμενο από αντλία θερμότητας αέρα/νερού-λέβητα πετρελαίου - γεωθερμική αντλία Θερμότητας νερού /νερού, για την Θέρμανση του αγωνιστικού χώρου του κολυμβητηρίου, την θέρμανση των νερών των κολυμβητικών δεξαμενών, και την παραγωγή ΖΝΧ
• Διαμόρφωση του χώρου του μηχανοστασίου για την εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού. Κατασκευή των απαραίτητων υποδομών που απαιτούνται ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία των μηχανημάτων
• Εγκατάσταση του γεωθερμικού δικτύου μετάψυξης με τον απαραίτητο εξοπλισμό (γεωτρήσεις, αντλίες, σωλήνες, βάνες κλπ.)
• Εγκατάσταση δυο (2) νέων κεντρικών κλιματιστικών μονάδων (AHU), με το απαραίτητο δίκτυο σωληνώσεων, αεραγωγών, στομίων, βανών κλ.π για την προσαγωγή του απαιτούμενου φρέσκου αέρα την απαγωγή των υδρατμών καθώς και την ρύθμιση της υγρασίας του χώρου
• Τους κατάλληλους αυτοματισμούς που απαιτούνται για τον έλεγχο και την βέλτιστη λειτουργία του συστήματος
• Την απαραίτητη ηλεκτρολογική εγκατάσταση για την τροφοδοσία του εξοπλισμού του συστήματος

  • VIDEO

    Leave a comment

    Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

    © 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr