Κώστας Τζιούμης: «Στεκόμαστε στο πλευρό των γυναικών θυμάτων βίας»

Μαρτίου 12, 2021 0
Κώστας Τζιούμης: «Στεκόμαστε στο πλευρό των γυναικών θυμάτων βίας»
Την Παρασκευή (12/3/2021) ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης μαζί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.
Γιάννη Τσακίρη, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Δημήτρη Σκάλκο και τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Χρήστο Λαμπρόπουλο, επισκέφθηκαν τον Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων…

Ο Ξενώνας λειτουργεί από το 2013 μέσω ΕΣΠΑ.

Ο δήμαρχος τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του ξενώνα, συνομίλησαν με τις εργαζόμενες της δομής, επισημαίνοντας τη σοβαρή δουλειά που κάνουν και ζήτησε να ενισχυθεί η λειτουργία της συγκεκριμένης δομής.
Κυρίως τόνισε: «Στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των γυναικών θυμάτων βίας, ενισχύοντας κάθε δομή μέσω της οποίας, οι γυναίκες αυτές θα καταφέρουν να επανενταχθούν όσο το δυνατόν αλώβητες στην κοινωνία».

Ο υφυπουργός έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον και ζήτησε να κατατεθούν προτάσεις, ώστε αφενός να βελτιωθούν, αφετέρου να επεκταθούν και να διευρυνθούν οι δράσεις της δομής και να μπορέσει να ενταχθεί στη νέα προγραμματική περιόδο του ΕΣΠΑ 2021-2027 ώστε να συνεχίσει την λειτουργία της και την σημαντική προσφορά της στις ωφελούμενες του προγράμματος.

Στον ξενώνα φιλοξενούνται γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας μαζί με τα παιδιά τους. Συγκεκριμένα, λειτουργεί επί εικοσιτετραώρου βάσης και δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες και τα παιδιά τους να φιλοξενηθούν με ασφάλεια παρέχοντας ψυχολογική και κοινωνική στήριξη από εξειδικευμένο - επιστημονικό προσωπικό.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr