Αντιπροσωπεία του Πυροσβεστικού Σώματος επισκέφθηκε την Τρίπολη για την ίδρυση της 9ης ΕΜΑΚ

Μαρτίου 11, 2021 0
Αντιπροσωπεία του Πυροσβεστικού Σώματος επισκέφθηκε την Τρίπολη για την ίδρυση της 9ης ΕΜΑΚ
Στην διαδικασία της υλοποίησης προχωρεί η δημιουργία στην Τρίπολη της 9ης ΕΜΑΚ, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς την αρκαδική πρωτεύουσα επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 10 Μαρτίου

Συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για τον σκοπό αυτό- αντιπροσωπεία της ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της σχετικής δέσμευσης του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά προς τον περιφερειάρχη Π. Νίκα, η αντιπροσωπεία της ΕΜΑΚ, μετέβη -με εντολή του αρχηγού Π.Σ. αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη- στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου από κοινού με τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Τρόπολης Κώστα Τζιούμη, διενήργησαν αυτοψία, τόσο στον χώρο που παραχωρεί ο δήμος της αρκαδικής πρωτεύουσας για την στέγαση της 9ης ΕΜΑΚ, όσο και σε αυτόν που προορίζεται να ανεγερθεί το κτήριο του ΠΕΚΕ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο) Πολιτικής Προστασίας.

Σε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας, στην διάρκεια της οποίας ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, αφού εξέφρασε ευχαριστίες για το γεγονός ότι υλοποιείται ένα αίτημα πολλών ετών -“μέσα από την ένωση δυνάμεων όλων των φορέων” όπως τόνισε χαρακτηριστικά-, επισήμανε ότι η Περιφέρεια διερευνά την δυνατότητα να συνδράμει στην κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν όσον αφορά τον εξοπλισμό της 9ης ΕΜΑΚ.

Παρατήρησε παράλληλα ότι η δημιουργία της μονάδας αυτής αναβαθμίζει το αίσθημα προστασίας των πολιτών απέναντι σε φυσικές καταστροφές, προσθέτοντας ότι και η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πλευρά της προχωρεί στην ανασυγκρότηση των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη της ΕΜΑΚ τόνισαν την σπουδαιότητα του εγχειρήματος, έκαναν λόγο για ανάγκη σχεδιασμού σε βάθος δεκαετίας και εξέφρασαν βεβαιότητα για την αίσια έκβαση της προσπάθειας που αναλήφθηκε.

Την αντιπροσωπεία της ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος αποτελούσαν ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Καταστροφών αρχιπύραρχος Γιάννης Πανόπουλος, ο τμηματάρχης επιχειρήσεων και εκπαίδευσης της εν λόγω Διεύθυνσης αντιπύραρχος Γιάννης Κολοβός και ο εκπαιδευτής ΟΟΕΔ (Ορειβατική Ομάδα Ερευνας και Διάσωσης) της ΕΜΑΚ πυρονόμος Λευτέρης Δημητρόπουλος.

Τόσο στη συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο και στις αυτοψίες που ακολούθησαν συμμετείχαν επίσης ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης και πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Καπέλιος, καθώς και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr