Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού

Ιανουαρίου 25, 2021 0
Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού
Ενημέρωση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας σχετικά με τα κρούσματα στις περιοχές του Δήμου.

Ύστερα από την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, σήμερα 25 Ιανουαρίου, ανέρχονται συνολικά σε 10.

Σε επικοινωνία με το Κέντρο Υγείας Άστρους έχει προβεί σε προληπτικά τεστ όλο το προσωπικό, τα οποία είναι όλα αρνητικά. Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας συνεχίζεται κανονικά ενώ παράλληλα διενεργούνται και εκεί τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε πολίτες.

Από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου συνεχίζονται οι προληπτικές απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους, δημοτικά κτίρια, δημόσιες υπηρεσίες καθώς και όπου κρίνεται σκόπιμο σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Άστρους.

Οι προληπτικοί έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού θα συνεχιστούν στον Δήμο μας την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, από δύο κλιμάκια του ΕΟΔΥ, ως εξής:

• 09:30 στην πλατεία Καρυτσιώτη στο Άστρος και
• 09:30 στην πλατεία της Κοινότητας Παραλίου Άστρους.

Όσοι προσέρχονται θα πρέπει να φορούν μάσκα και να γνωρίζουν τον αριθμό ΑΜΚΑ ή τον αριθμό ταυτότητάς τους.

Προτρέπουμε όλους τους πολίτες να επισκεφθούν το κλιμάκιο, να κάνουν έλεγχο για κορωνοϊό ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία τόσο με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και με τη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και γίνεται ιχνηλάτιση των στενών επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Τονίζουμε, πως μέχρι να ολοκληρωθεί η ιχνηλάτιση των επαφών και να δούμε το μέγεθος της διασποράς του ιού, πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις και οι επαφές των πολιτών μεταξύ τους.

Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, να εφησυχάζουμε. Πρέπει όλοι να παραμείνουμε ψύχραιμοι, να τηρούμε τα μέτρα και τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

Τηρούμε τα μέτρα προστασίας – μένουμε ασφαλείς.

Με εκτίμηση,

Γραφείο Δημάρχου 

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr