Κώστας Τζιούμης: «Άριστη η συνεργασία Δήμου Τρίπολης και ΕΟΔΥ»

Δεκεμβρίου 23, 2020 0
Κώστας Τζιούμης: «Άριστη η συνεργασία Δήμου Τρίπολης και ΕΟΔΥ»
Προληπτικά, δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, διενεργήθηκαν, την Τετάρτη 23/12/2020, σε πολίτες της Τρίπολης.
 Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Τρίπολης, διενήργησε ελέγχους, στην πλατεία Πετρινού, με την ανταπόκριση του κόσμου να κρίνεται άκρως ικανοποιητική.

Από το σημείο διενέργειας των ελέγχων, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, σημείωσε: «Είναι μια προσπάθεια του Δήμου Τρίπολης με τον ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο να διαπιστωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Η συνεργασία μας με τον ΕΟΔΥ είναι άριστη. Όσες φορές τον χρειαστήκαμε στον Δήμο και στην ΔΕΥΑΤ, έκανε άμεσα ελέγχους, ενώ το ίδιο έχει πράξει και σε πολλά χωριά του Δήμου Τρίπολης.

Πρέπει να όλοι μας να προσέχουμε. Να αποφύγουμε τις πολλές συναναστροφές, την περίοδο των εορτών. Είναι ανάγκη να τηρήσουμε τα μέτρα για να τιθασεύσουμε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Με τα βήματα που έχει κάνει η επιστήμη, φαίνεται ότι υπάρχει ελπίδα για το 2021, με το εμβόλιο κατά του covid.

Ως γιατρός, θέλω να μεταφέρω στους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, ώστε σε λίγους μήνες να έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού και να πετύχουμε τη συλλογική ανοσία για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας.»

Από την πλευρά του, ο επόπτης ΕΟΔΥ κ. Θεοχάρης Αναγνωστάκος, σημείωσε: «Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ εργάζονται στην Αρκαδία, από τον Ιούνιο. Σε περίπου 300 δράσεις, έχουν γίνει ήδη 11.000 τεστ covid  (pcr και rapid).

Πέρα από το κοινό, ελέγχονται σε τακτά χρονικό διάστημα, οι δύο οίκοι ευγηρίας, μονάδες παραγωγής τροφίμων, εργοστάσια, πτηνοτροφεία.

Το μόνο όπλο που έχουμε είναι το εμβόλιο. Θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί στις 27 Δεκεμβρίου από τους υγειονομικούς και στόχος είναι ως το καλοκαίρι του 2021 να έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

Ενθαρρύνουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν για να πετύχουμε ένα σημαντικό ποσοστό ανοσίας και να κινηθούμε πλέον σε πιο ασφαλή ύδατα.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις του ΕΟΔΥ, σε super markets της πόλης.»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr