TREE ΠΟΛΗ – Το παραμύθι ξεκινά

Δεκεμβρίου 04, 2020 0
TREE ΠΟΛΗ – Το παραμύθι ξεκινά
Δήμος Τρίπολης: Χαράσσουμε μια καινούρια πορεία με σκοπό την δημιουργία δράσεων που σέβονται και αξιοποιούν τους εξωτερικούς χώρους της πόλης μας ξεκινώντας με το Πάρκο του Τρένου.

Φέτος τα Χριστούγεννα είμαστε κοντά σας με ξεχωριστές δράσεις που προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους, τηρώντας πάντα τις υγειονομικές διατάξεις.

Χαράσσουμε μια καινούρια πορεία με σκοπό την δημιουργία δράσεων που σέβονται και αξιοποιούν τους εξωτερικούς χώρους της πόλης μας ξεκινώντας με το Πάρκο του Τρένου. Δημιουργούμε  μια νέα  βάση που θα αποτελέσει σταθμό για την μετέπειτα πορεία των εκδηλώσεων μας δίνοντας στην Τρίπολη την εξωστρέφεια που της αρμόζει.

Αξιοποιώντας  και ζωντανεύοντας το Πάρκο, δημιουργούμε το μοναδικό Χωριό των ξωτικών, που θα αποτελείται από δώδεκα θεματικές γωνιές με διαφορετικές οικογένειες ξωτικών ανάλογα με την ιδιότητά τους.

Οι Φαντασιομηχανικοί, οι Δωροκουβαλητές, τα Ταχυδρομικά ξωτικά και οι Σταβλιστές ταράνδων είναι μερικές από τις οικογένειες ξωτικών.

Το Χωριό των Ξωτικών θα ζωντανέψει μέσα στο πάρκο, δημιουργώντας σπίτια ξωτικών με βάση τα δέντρα του πάρκου, Χριστουγεννιάτικα στοιχεία και εντυπωσιακό φωτισμό. Πρόκειται για μία δράση που θα κάνει το πάρκο επισκέψιμο όλη την ημέρα και θα εκπλήξει ευχάριστα όλες τις ηλικίες.

Επιπροσθέτως, θα αξιοποιήσουμε το τρένο στο πάρκο φτιάχνοντας ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό element,  δημιουργώντας  μια μοναδική εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στις μνήμες όλων αλλά σίγουρα και στις φωτογραφικές τους μηχανές ή τα κινητά τους. Πρόκειται για την αναβίωση του θρυλικού Πολικού εξπρές (Polar express), ενός τρένου που ταξιδεύει μέχρι την χώρα του  αγαπημένου όλων των παιδιών Αϊ Βασίλη, πείθοντας μικρούς και μεγάλους για την ύπαρξη του αλλά και αναζωπυρώνοντας  την πίστη που πρέπει όλοι να έχουμε. Αυτό θα επιτευχθεί με την ανακατασκευή του τρένου, την  ανάλογη διακόσμησή του και τον κατάλληλο φωτισμό. 

Επίσης θα κατασκευάσουμε 2 χριστουγεννιάτικα σπίτια- σκηνικά  διακοσμημένα με Χριστουγεννιάτικα στοιχεία,  συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας. Τα σπίτια αυτά θα παραμείνουν στην ιδιοκτησία του δήμου, θα χρησιμοποιηθούν σε επόμενες χρονιές και θα εμπλουτίζονται κάθε χρόνο. Με αυτό τον τρόπο μειώνουμε το κόστος των εκδηλώσεων  μακροπρόθεσμα αποκτώντας ταυτόχρονα έναν πολύτιμο εξοπλισμό ενώ παράλληλα θα  προσφέρουμε ένα διαφορετικό θέαμα κάθε χρόνο  που θα  μπορούν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, ατομικά και ομαδικά.

Τέλος, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, μια ομάδα εξειδικευμένων ανιματέρ- ηθοποιών, θα εμψυχώσει το Polar express (προσθέτοντας ηχητικά εφέ και καπνό, θα δίνεται η αίσθηση πως κάτι συμβαίνει, το τρένο κινείται και κατευθύνεται  φυσικά προς στο χωριό του Αι Βασίλη) αλλά θα ξεναγεί και τους επισκέπτες του Χωριού των ξωτικών, δια δρώντας έντονα με το κοινό και εξηγώντας την ιστορία της κάθε οικογένειας ξωτικών, τηρώντας πάντα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr