ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ - Το μήνυμα του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρίπολης

Νοεμβρίου 24, 2020 0

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών η 25η Νοεμβρίου και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρίπολης στέλνει το δικό του μήνυμα προς όλες τις γυναίκες, ώστε να μην νιώθουν μόνες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών 25η Νοεμβρίου και την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε όλοι λόγω της πανδημίας του COVID 19 γίνεται αντιληπτό πόσο πλήττονται και οξύνονται τα προβλήματα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και ειδικά των γυναικών που αντιμετωπίζουν , λόγω του εγκλεισμού στο σπίτι πιο έντονα τα προβλήματα βίας, κακοποίησης από τον σύζυγο ή σύντροφο τους. Καθώς λόγω του περιορισμού μετακίνησης και κοινωνικής αποστασιοποίησης αναγκάζονται να υφίστανται διαρκώς βίας και να ζουν σε καθεστώς μόνιμου άγχους, αγωνίας, φόβου για το τι μπορεί να συμβεί στη ζωή τους.

Θα θέλαμε αυτή η μέρα να γίνει ένα δυνατό μήνυμα προς όλες τις γυναίκες, ώστε να μην νιώθουν μόνες. Είμαστε δίπλα τους και υπάρχουν φορείς και υπηρεσίες που μπορούν να τις στηρίξουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο εγκλεισμού στο σπίτι.

Η Γραμμή SOS 15900 Πανελλήνιας Εμβέλειας που λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες το χρόνο, δίνει την δυνατότητα στις γυναίκες θύματα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άμεσα με ένα φορέα αντιμετώπισης της έμφυλης βίας. Υπάρχει και η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των γυναικών μέσω της διεύθυνσης email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Λειτουργούν 42 Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών (Κ.Ε.Θ.Ι, Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ και Δήμων) σε όλη την επικράτεια, όπου παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής υποστήριξης στις γυναίκες που απευθύνονται σε αυτά. Παράλληλα λειτουργούν και 20 Ξενώνες Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας σε όλες της Περιφέρειες της χώρας.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρίπολης λειτουργεί από το 2014, αποτελεί Κοινωνική Δομή του Δήμου υπό τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού και έχει φιλοξενήσει μέχρι σήμερα 70 άτομα . Εντάσσεται στο δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας Κατά των Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2014-2020.

Η δομή στελεχώνεται με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (διοικητικό, κοινωνική λειτουργό, παιδαγωγό, βοηθητικό προσωπικό), λειτουργεί καθημερινά όλο το 24ωρο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει 20 άτομα (γυναίκες και παιδιά). Παρέχεται δωρεάν ασφαλή διαμονή, διατροφή, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, εκπαιδευτική και δημιουργική απασχόληση των παιδιών, εργασιακή συμβουλευτική και διασύνδεση -παραπομπή σε υπηρεσίες και φορείς. Το τηλέφωνο και η διεύθυνση του Ξενώνα είναι απόρρητα για λόγους ασφάλειας των φιλοξενούμενων γυναικών.

Πιστεύουμε όλοι εμείς που εργαζόμαστε σε αυτούς τους φορείς, ότι η κάθε μία γυναίκα αξίζει να ζει χωρίς φόβο, ντροπή , ενοχές και ότι φταίει η ίδια για αυτό που υφίσταται. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μιλήσει για όλα αυτά που της συμβαίνουν και να ζητήσει βοήθεια. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ. Έχεις τη Δύναμη να πεις ΟΧΙ. Αν γνωρίζετε κάποια γυναίκα που υποφέρει, μη μένεις αμέτοχος. Στάσου στο πλάι της και βοήθησε την να αναζητήσει υποστήριξη. Σπάμε όλοι μαζί το Φράγμα της Σιωπής που υπάρχει γύρω από το πρόβλημα της έμφυλης/ενδοοικογενειακής Βίας.

Last modified on 24 Νοεμβρίου 2020 %12:%Νοε

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr