Ανακοίνωση του Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19

Μαρτίου 25, 2020

Μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 από κάτοικο του Τυρού, ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει:

Αγαπητοί συμπολίτες
Με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας, σας ενημερώνουμε πως στο Δήμο μας είχαμε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19.
Πρόκειται για συμπολίτη μας από τον Τυρό, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε επιστρέψει από ταξίδι στο εξωτερικό.
Η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με την οικογένεια του η οποία επικοινώνησε μαζί μας, είναι καλή και φυσικά βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση στον χώρο του.
Άμεσα επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την λήψη σαφέστατων οδηγιών.
Η ιχνηλάτηση των στενών επαφών του συμπολίτη μας γίνεται από την ειδική υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας, υπό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ το στενό του περιβάλλον τίθεται άμεσα σε καραντίνα 14 ημερών.
Σύμφωνα με το κέντρο υγείας Λεωνιδίου και το περιφερειακό ιατρείο Τυρού, ο συμπολίτης μας δεν είχε έρθει σε επαφή με το υγειονομικό προσωπικό της περιοχής μας, (παρά μόνον τηλεφωνικά), ενώ η μετάβαση του στο νοσοκομείο του Άργους για την εξέταση έγινε με δικό του μέσο μεταφοράς.
Επισημαίνουμε πως για τις "ευκαιριακές επαφές" (π.χ. αν πέρασε από ένα κατάστημα) δεν απαιτείται λήψη δραστικών μέτρων - καραντίνα, αλλά σε κάθε περίπτωση απαιτείται παρακολούθηση της υγείας μας για συμπτώματα και λήψη οδηγιών από τους γιατρούς μας και τον ΕΟΔΥ.
Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας είναι δίπλα σας με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, για την στήριξη και προστασία όλων μας!!!
Τώρα περισσότερο από ποτέ... Μένουμε σπίτι!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ
Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr