Το Λεωνίδιο τίμησε την Πολιούχο του Παναγία Έλωνα (pics)

Νοεμβρίου 21, 2019

Με κάθε λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εόρτασε σήμερα, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, το Λεωνίδιο Αρκαδίας την Πολιούχο του Παναγία Έλωνα.

Λεωνίδιο – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Στον πανηγυρίζοντα Μετοχιακό Ιερό Ναό της Ιεράς Μονής Έλωνας, κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ενώ στην Θεία Λειτουργία, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Αλευράς, ο οποίος αναφέρθηκε στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στις ευεργεσίες της στην κωμόπολη του Λεωνιδίου και την ευρύτερη περιοχή.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας απονεμήθηκαν από την τοπική Εκκλησία σε αριστούχους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χρηματικά βραβεία.

Ακολούθησε πάνδημη Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του Λεωνιδίου, επ΄ ευλογία των κατοίκων και των προσκυνητών.

Τέλος, στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων της κωμόπολης τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αυτών.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας κλείνοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις, ευλόγησε το πλήθος των πιστών και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση του εορτασμού και προέτρεψε τους παρισταμένους να σέβονται και να αγαπούν το Χριστό και την Μητέρα μας Παναγία.

Δείτε περισσότερα εδώ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr