Ο Κήπος του Ιπποκράτη αναβιώνει από τα χέρια των παιδιών στο Βαλτεσινίκο Γορτυνίας

Δεκεμβρίου 02, 2019

Ο Μουσικοχορευτικός & Λαογραφικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου “Χορεσίβιος” με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνει ότι σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκίνησαν την ανάπτυξη ενός φιλόδοξου σχεδίου Παιδείας και Πολιτισμού στο Βαλτεσινίκο, που αφορά παιδιά & εφήβους κάτω των 18 ετών, με τίτλο «Ο Κήπος του Ιπποκράτη αναβιώνει από τα χέρια των παιδιών στο Βαλτεσινίκο, Γορτυνίας».

Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και έχει τεθεί και υπό την Αιγίδα του. Η δράση αυτή αφορά την ανάπτυξη του «Κήπου του Ιπποκράτη» σε παρακείμενο χώρο της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Βαλτεσινίκου, με στόχο τα 27 παιδιά του ορεινού χωριού να μελετήσουν τα βότανα του Ιπποκράτη φυτεύοντας τα με τα χέρια τους.

Στην καρδιά του Βαλτεσινίκου οι μαθητές, σε πραγματικές συνθήκες, καθοδηγούμενοι από ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα παρακολουθήσουν την ανάπτυξή 47 βοτάνων από τα λίστα των Βοτάνων του Πατέρα της Ιατρικής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος τα παιδιά θα καταγράψουν το χρονικό του εγχειρήματος σε ένα ντοκιμαντέρ, με την υποστήριξη και την καλλιτεχνική επιμέλεια του σκηνοθέτη και ιδιοκτήτη της Κινηματογραφικής Λέσχης Βαλτεσινίκου, Δημήτρη Γιαννικόπουλου.

Ο «Κήπος του Ιπποκράτη» θα αποτελέσει ένα εργαλείο μελέτης και η Δανειστική Βιβλιοθήκη θα γίνει ένα πρότυπο εργαστήριο γνώσης, όπου τα παιδιά θα είναι οι ερευνητές και οι καθηγητές σε ρόλο εμψυχωτή, καθοδηγητή θα ξεκινήσουν ένα διαφορετικό μονοπάτι γνώσης και δημιουργίας. Το ταξίδι αυτό αναμένουμε να είναι μακρύ και θα περιλαμβάνει πολλές δράσεις με βιωματικά μαθήματα και τη χρήση διαδραστικών εργαλείων (μουσική, θέατρο, δραματοποίηση, ταινίες, διοργάνωση εκδρομών, εκδηλώσεων, και οργάνωση θερινών μαθημάτων) για την ενίσχυση της δημιουργικότητας των μαθητών μας. Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη της αξίας της διδασκαλίας του Ιπποκράτη και η ενίσχυση του μαθητή για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του.

Όραμα του Μουσικοχορευτικού & Λαογραφικού Συλλόγου Βαλτεσινίκου «Χορεσίβιος» σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, είναι να δημιουργηθεί ένα πρότυπο εργαστήριο γνώσης με κέντρο την Δανειστική Βιβλιοθήκη Βαλτεσινίκου, όπου η κλασική παιδεία, η παράδοση, η ιστορία και ο σύγχρονος πολιτισμός αναδεικνύονται μέσω της βιωματικής μάθησης. Όλες οι λεπτομέρειες, πληροφορίες και δράσεις σχετικά με το πρόγραμμα αυτό, θα δημοσιεύονται και στην ιστοσελίδα μας www.xoresivios.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

© 2020 All Rights Reserved. Designed By hit-media.gr